четвер, 14 грудня 2023 р.

 РІЗДВЯНІ ЧИТАННЯ ДЛЯ РІЗДВЯНИХ КАНІКУЛ


Світлана Лінинська. Пан Сирник і різдвяний пампушок. Ілюстрації: Роман Скиба. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 32 ст.

У містечку живе пан Сирник – славетний пекар. Він чудово ладнає не лише у своїй магічній пекарні, але й завжди вміє догодити кожному мешканцеві. Так, дорогою до пекарні зранку Сирник встигає списати свій нотатник із побажаннями сусідів. Але напередодні Різдва трапляється одна доволі прикра і незручна ситуація для пекаря. Як йому вдасться все владнати – розказувати не буду, адже позбавлю вас сенсу читати цю книжку. А історія справді цікава і навіть, не побоюсь цього слова, повчальна.

Окрім вищенатякнутої оказії в тексті такий багатющий опис всього начиння і запасів пекаря, що на голодний шлунок читати не варто. Видається, наче книжка починає пахнути пампухами та малиновим чаєм, а сторінки посипаються білосніжною цукровою пудрою. Чи хіба не достатньо аргументів, аби бігти… ні, не в пекарню, а в книгарню.

На березових полицях рядком тулилися коробки з цукровою пудрою, сіллю, амонієм, гвоздикою, кмином, сухарями, какао, желатином та різними сортами чаю. У пляшечках тут були цитринова кислота, ромова і мигдальна есенції, малиновий сироп.


Немає коментарів:

Дописати коментар